donderdag 10 juli 2008

Backseaten :)

Vandaag eindelijk een keertje de lucht in gegaan, helaas niet zelf vliegend maar bij Niek uit klas 0709 op de backseat (achterste stoel).

We zouden gaan vliegen met de CS-DEB (TB-200GT) met als callsign: "Diana 125" naar trainingarea "K" (kilo) voor wat navigatie oefeningen en wat forced landings. Om daar te komen vlogen we vanuit Evora de zogenoemde Echo (E) departure, dat betekend dat we vanaf Evora na take off een rechterbocht maakten eerst richting punt India (I) en daarna naar punt Echo.

Vanaf Echo linksaf naar "Nossa Sehnora de Machede" een plaatsje in de buurt van Evora, daarna iets naar rechts richting "São Miguel de Machede" om daar de training area binnen te vliegen.
De instructeur wou dat Niek richting "Rendondo" vloog, boven Rendondo rechtsaf naar ongeveer het midden van de training area, om daar wat forced landings te doen. Daarna was het alweer tijd om terug te keren naar het vliegveld, dit deden we via de Echo arrival die precies dezelfde route volgt als de departure, alleen dan op een andere hoogte om botsingen te voorkomen ;).

Toen we op final (Hier hang je recht voor de baan en begin je aan je landing) hingen moesten we nog een go- around maken omdat een of andere rare Fransoos de afrit voorbij gereden was.....
Na nog een rondje gevlogen te hebben (zogenoemde circuit) dan toch geland en het vliegtuig geparkeerd, uitgestapt en terug gelopen naar de Operations room.

Kortom, weer een ervaring rijker en hopelijk volgende keer zelf vliegen :)

Een paar fototjes (had helaas mijn camera niet mee dus geen foto's van de vlucht...)

De route (ongeveer), Groen: Vliegveld, Blauw: punten I en E, Geel: ongeveer de route en Rood: grenzen van training area Kilo:


De CS-DEB:

Geen opmerkingen: